OM OS

Vi tror på at man kan udtrykke sig igennem mode uden at skade kloden.

Det gør vi ved at skabe specielle og interessante produkter, som er designet og produceret i Danmark, lavet af upcycled arbejdstøj.

På denne måde redder værdifulde tekstiler fra at blive brændt, og giver dem et andet og nyt liv.

  • Siden marts 2022 har stifterne bag SIG LUND, Rikke Liebetrau og Mathilde Sigaard, knoklet i raketfart for at skabe et univers omkring deres nyetableret brand. Deres mål og drømme er skyhøje, og de ser oceaner af muligheder i deres ansvarlige koncept. Optimisme, kreativitet og mod er rammerne for deres stærke og gode samarbejde, og de tror begge på at det meste kan lade sig gøre. Dette er brændstoffet til alle de fantastiske oplevelser og milepæle, de allerede har nået, og en masse er i vente for dem! Følg rejsen på SIG LUND SCRAP.

Vi gør vores bedste

UPCYCLING

Alle vores materialer består af arbejdsbeklædning, som af forskellige årsager er blevet kasseret på Elis, industrivaskeriet, som vi samarbejder med, og som egentlig skulle have været kørt på forbrænding. Hyppige årsager til kassering er kuglepenspletter, huller eller slitage, og ikke nødvendigvis hindre tekstilerne i at leve videre som ny.

DESIGN

Når vi designer vores styles, prøver vi at gentænke tekstilerne, og deres funktioner og egenskaber. Vi kræser om detaljer og kvalitet, og ønsker at lave produkter, at man har lyst til at hive frem igen og igen. Vi skaber IKKE one-of-a-kind produkter, men producerer et begrænset antal af hver style. Pletter, slidtage, huller, og lignende, kan give hvert produkt unikke detaljer, men vi stræber efter et ensartet udtryk på vores styles.

PRODUKTION

Hele vores produktion foregår i Danmark, og vi har et rigtig godt og tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere i Ikast, Herning og Brande, som står for bl.a. sytrim, prints, systue, m.m. Vi bruger tekstilerne som de er, og nedbryder IKKE fibrene, med henblik på at skabe nye materialer.

PRE-ORDER

Vi ønsker ikke at bidrage til overproduktion og sætter derfor først vores produkter i verden, når der bestilles. Vi har derfor mulighed for at costumize hver enkelt produkt til sin ejer, og kan på den måde sørge for at det får et godt og langt liv.

RESTERENDE

SYTRIM - Vi har været så heldige at overtage en systue, hvor en masse sytråd, knapper, lynlåse, m.m. ikke længere skulle bruges, og som vi derfor måtte overtage. Vi er på udkig efter ansvarlige leverandøre af sytrim, som kan tage over på sigt, som vi løber tør på systuen.
PRINT - Vi bruger OEKO-TEX print, som vi får lavet hos Brøndum Textile i Brande.
NECKLABELS & CARELABELS - består af rest materiale primært fra vores hvide kitler og grå forklæder. Her printer vi OEKO-TEX tranfer på, og syer i produkterne. Carelabels bliver oftest printet på.
HANGTAGS & ANDET PAPIRMATERIALE - er lavet af genbrugspapir og karton. Vi laver alt selv, så vi kun producerer, det vi har brug for.
EMBALLAGE - Vi bruger så vidt muligt genbrugsemballage til forsendelse af vores produkter.